sunnuntai 15. tammikuuta 2012

Näytelmöintiä Kajaani KV:ssa

Osallistuttiin tänään kummankin koiran kanssa Kajaanin perinteiseen tamminäyttelyyn. Porokoirien tuomarina toimi rodun kasvattaja Mari Lackman, ja olinkin hyvin innokas kuulemaan hänen mielipiteensä koirista :) tykkään suosia erityisesti rotua tuntevia tuomareita, ja Ninja onkin käynyt nyt kolmella rodun kasvattaja- tai erikoistuomarilla (Talvitie, Kakko ja nyt siis Lackman). Ennemmin sitä maksaa kunnollisesta ja rehellisestä arvostelusta kuin muutamasta yleispätevästä tiedosta, kun ei nyt mistään näyttelytähdistä ole kyse. Ja pakko sanoa, että Mari oli todella miellyttävä uusi tuomarituttavuus, varmasti vien koiria hänelle uudemmankin kerran jonkun ajan kuluttua!

Ninja kilpaili viimeistä kertaa nuorten luokassa, ja suoriutuikin tehtävästä ihan täydellisesti! Aikaisemmissa näyttelyissä Ninjalla on ollut EVVK-asenne ja keskivarvas pystyssä, mutta tänään neito suorastaan huokui yhteistyöhalukkuutta ja esiintyi todella kauniisti ♥ lopputuloskin oli sen mukainen, nuorten luokan voitto tuloksella EH1 :) Ninjan arvostelu kuului seuraavasti:

"Noin 2 v. mustamerkkinen erittäin hyväntyyppinen, mittasuhteiltaan lähes oikea narttu. Oikealinjainen pää, kookkaat korvat. Pysty kaula. Kohtuulliset kulmaukset edessä, paremmin takana. Kokoonsopiva raajaluuston vahvuus. Runko saa vielä tiivistyä. Kevyt liike. Häntä tahtoo nousta selkälinjan yläpuolelle. Karvapeitteen laatu ok. Pirteä luonne."

Tuomarin suullisia kommentteja Ninjasta oli, että muuten oikein hyvä narttu, mutta saa vielä kehittyä, erityisesti liikkeiden osalta jotka ovat vielä löysät, myös askelpituutta saisi olla enemmän. Ihastusta herätti Ninjan valkoinen etukäpälä ruskeine pilkkuineen! :D

Keira taas porsasteli menemään avoimessa luokassa. Toisin sanoen neitokaisella meinasi olla vähän liiankin hauskaa kehässä ja välillä se tuntui loikkivan ja pomppivan vähän minne sattuu... kai Keira on sitä mieltä että hän pääsee aivan liian harvoin estradille ja meno on aina sitten sen mukaista show'ta viimeisen päälle... ja tuntuu meno menevän aina vaan hurjemmaksi vanhemmiten, tänään hyvä että Keira malttoi seisoa yhtään nätisti ja rauhassa, ei vaan jalkoja piti kääntää jos jonkinlaiseen "let's twist again"-asentoon sekä tehdä istu-maahan-seiso-temppuja makkaran toivossa... note to self, ensi näyttelyyn Keiralle makupaloiksi vain kuivaraksuja. :P Mutta tästä kääntyilystä ja vääntyilystä sekä haukahtelusta huolimatta Keirallekin tulokseksi EH ja vielä luokkasijoitus kolmanneksi! Bileet, meidän ikuisuudelta tuntuva H-suora katkesi viimein! Tuomari ihasteli kovasti Keiran mittasuhteita ja kehui kauniiksi, mutta suuren koon ja hieman hintelän raajaluuston sekä kinnerahtauden takia ei kuitenkaan ERIä. Mutta EH oli se mitä uskallettiin toivoa, ja nyt se vihdoin saavutettiin aikuisiällä! Keiran arvostelu oli seuraavanlainen:

"4-v. dominovärinen erittäin hyväntyyppinen narttu, jolla kauniit päänlinjat ja kookkaat korvat. Hyvä kaula ja ylälinja. Hyvät mittasuhteet. Vahva lanneosa, hyvä reisi. Niukasti kulmautunut edestä ja kohtuullisesti takaa. Raajaluusto saisi olla vahvempaakin. Seistessä hyvä hännänkanto. Liikkuu yhdensuuntaisesti edestä, kinnerahtaasti takaa. Normaali rodunomainen luonne. Esiintyy ja esitetään hyvin."

Tässä arvostelussa ei ole yhtään lausetta, jota en allekirjoittaisi :) erityisesti ilahduttaa pään kauniiksi kehuminen, minustahan siis näin todella puolueettomasti sanottuna Keiralla on aivan ihastuttavan kaunis pää ♥

Ninja täyttää helmikuussa kaksi vuotta, eli sekin siirtyy avoimeen luokkaan. Toisin sanoen jatkossa mulla ei ole mahdollista ilmoittaa molempia samaan näyttelyyn, ellei mulla ole varahandleria... no, täytyy sitten aina valita vähän tuomarin mukaan ja miettiä esittämisratkaisuja. Ninja menee varmaan seuraavan kerran kehään sitten keväterkkarissa Pellossa jahka sinne pääsemme lähtemään, Keiralle täytyy katsella lähiseudun ryhmiksiä :) oli sen verran mukavaa saada positiivistakin palautetta omista koirista, että ehkei me vielä(kään) heitetä pyyhettä kehään näyttelyiden osalta! ;D

Lopuksi vielä erittäin sumea kuva minusta ja Keikistä kehässä:


4 kommenttia:

  1. Jee hyvä te tytöt!!!

    VastaaPoista
  2. Hyvä arvostelu Ninjasta, hienoa!!

    VastaaPoista
  3. Ihanat arvostelut, oikeasti :) Onnea! Mari on kyllä ihana :)

    VastaaPoista
  4. Kivat arvostelut, onnea. :) Mari on kyllä mukava ja Saivankin arvostelussa oli ihan oikeista asioista huomauttanut.

    VastaaPoista